Ed Sheeran, acuzat de plagiat pentru melodia „Shape Of You”, a câştigat procesul

Ed Sheeran, acuzat de Sami Chokri şi Ross O'Donoghue că s-a inspirat din cântecul lor „Oh Why” pentru melodia „Shape Of You”, a câştigat, miercuri, procesul.

435 afișări
Imaginea articolului Ed Sheeran, acuzat de plagiat pentru melodia „Shape Of You”, a câştigat procesul

Ed Sheeran, acuzat de plagiat pentru melodia „Shape Of You”, a câştigat procesul

Judecătorul a constatat că orice asemănare cu melodia „Oh Why” din 2015 nu este suficientă pentru a fi considerată plagiat.

Astfel, Ed Sheeran a câştigat procesul la Înalta Curte împotriva celor doi compozitori care au susţinut că artistul britanic a copiat o parte din melodia lor pentru marele său hit din 2017, „Shape Of You”, anunţă Sky News.

Ed Sheeran şi co-autorii Steven McCutcheon şi John McDaid au fost acuzaţi că au plagiat o parte din „Oh Why” a lui Sami Chokri, un artist care cântă sub numele de Sami Switch.

Judecătorul Zacaroli a declarat că Sheeran nu a copiat nici intenţionat, nici neintenţionat un fragment din melodie atunci când a scris „Oh I" pentru Shape Of You.

Judecătorul a concluzionat că, deşi există „asemănări" cu sintagma OI („Oh I”), există şi „diferenţe semnificative".

El a mai spus că au fost furnizate „dovezi convingătoare" pentru a demonstra că „Shape Of You” provine din alte surse decât „Oh Why" şi că afirmaţiile potrivit cărora Sheeran ar fi ascultat cântecul înainte de a-şi scrie propriul cântec nu sunt decât „speculaţii".

Chokri şi co-scenaristul Ross O'Donoghue au susţinut că refrenul „Oh I" din „Shape Of You” este „izbitor de asemănător" cu refrenul „Oh Why" din propria lor compoziţie, Chokri spunând în instanţă că s-a simţit „furat" după ce a auzit-o.

Cu toate acestea, Sheeran, McDaid şi McCutcheon au negat că au ştiut de „Oh Why” înainte de a scrie „Shape Of You”.

Experţii în muzică au avut puncte de vedere contrastante în timpul procesului - unul dintre ei spunând instanţei că este improbabil ca orice asemănare dintre melodii să fie „rezultatul unei plagieri", în timp ce un altul a spus că asemănările sunt atât de „numeroase şi de izbitoare încât posibilitatea unei creaţii independente este... foarte improbabilă".

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
ed sheeran,
plagiat,

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici