Egiptul ar putea cere despăgubiri de peste 1 miliard de dolari pentru criza navei blocat în Canalul Suez

  • Autorităţile egiptene ar putea solicita despăgubiri de peste 1 miliard de dolari pentru că a ajutat la îndepărtarea navei Ever Given, eşuată în Canalul Suez.
  • Dilema este cine va suporta factura, relatează CNBC.
903 afișări
Imaginea articolului Egiptul ar putea cere despăgubiri de peste 1 miliard de dolari pentru criza navei blocat în Canalul Suez

"Vom ajunge la o compensaţie de peste un miliard de dolari", a declarat Osama Rabie, preşedintele şi directorul general al Autorităţii Canalului Suez.

Rabie a spus că solicitarea se bazează pe veniturile pierdute de canal, pe costul echipamentelor şi utilajelor şi al orelor de muncă pentru cei 800 de salvatori care au eliberat nava.

"Vom cere o sumă echitabilă", a spus Rabie, fără a specifica cine ar putea fi obligat să plătească.

„Am făcut economii mari salvând nava fără daune sau pierderi majore”, a adăugat el. „Întreaga navă ar fi putut fi pierdută”.

Transportatorul de containere de 200.000 de tone a fost repus pe linia de plutire cu succes luni, la şase zile după ce a blocat Canalul Suez. Incidentul a declanşat o criză a transportului maritim internaţional şi a oprit 422 de nave care transportau de la ţiţei până la animale.

Rabie a spus că speră să se ajungă la un acord de despăgubire „în două sau trei zile” şi, în caz contrar, Egiptul ar putea reţine nava în lacul din nordul Canalului Suez, unde se află în prezent pentru reparaţii.

"Am putea fi de acord cu privire la o anumită compensaţie sau vom merge în instanţă", a spus el. „Dacă decid să meargă în instanţă, atunci nava ar trebui reţinută”, a avertizat el.

Anchetatorii sunt în căutarea unor noi indicii despre ce s-a întâmplat, inclusiv o examinare a ceea ce s-a petrecut pe puntea navei. 

În timp ce vânturile puternice au fost invocate drept un motiv pentru accident, sunt investigate şi posibilităţile unor erori tehnice şi umane.

Autoritatea Canalului Suez a spus că nu este de vină, în ciuda faptului că doi dintre piloţii săi se aflau la bordul navei.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici