„El Diablo”. Noi proteste în Cipru faţă de piesa ce reprezintă ţara la Eurovision/ Cleric: "Este o invitaţie descumpănită de a-l îmbrăţişa pe diavol"

Câteva zeci de credincioşi creştini ortodocşi şi membri ai clerului au ridicat crucifixele din lemn, icoanele sfinţilor şi un stindard care declara dragostea Ciprului pentru Hristos într-un nou protest cu privire la piesa care reprintă naţiunea insulară la concursul Eurovision.

1856 afișări
Imaginea articolului „El Diablo”. Noi proteste în Cipru faţă de piesa ce reprezintă ţara la Eurovision/ Cleric: "Este o invitaţie descumpănită de a-l îmbrăţişa pe diavol"

Noi proteste în Cipru faţă de piesa „El Diablo” care reprezintă ţara la Eurovision/ Cleric: "Este o invitaţie descumpănită de a-l îmbrăţişa pe diavol"

Protestul, desfăşurat vizavi de porţile birourilor radiodifuzorului de stat RIK, a fost al doilea împotriva piesei „El Diablo”. Creştini susţin că melodia ce reprezintă Ciprul la Eurovision "este o invitaţie descumpănită de a-l îmbrăţişa pe diavol".

Atât RIK, cât şi cântăreaţa Elena Tsagrinou, care reprezintă Cipru în competiţia desfăşurată săptămâna aceasta în Olanda, spun că criticii au interpretat greşit versurile „El Diablo” şi că este vorba de fapt despre o relaţie abuzivă între doi iubiţi, relatează Euronews.

Piesa a trecut primul obstacol al competiţiei, semifinala de marţi, şi a intrat în runda finală a concursului ce va avea loc sâmbătă la Rotterdam.

Calificarea nu este un motiv de bucurie, cred oamenii care protestează, piesa fiind o insultă pentru credinţa ortodoxă a ciprioţilor.

„Acest cântec nu reprezintă Cipru. Nu îl onorează. Profanează Ciprul şi este periculoas, bunii mei creştini ortodocşi ”, a spus un duhovnic în timp ce se adresa protestatarilor, relatează Euronews.

Puternica Biserică Ortodoxă a Ciprului a cerut retragerea cântecului în martie, spunând că a batjocorit bazele morale ale naţiunii insulare mediteraneene.

Cel mai înalt organism decizional al Bisericii, Sfântul Sinod, a îndemnat în martie radiodifuzorul de stat să înlocuiescă piesa cu una care „exprimă istoria, cultura, tradiţiile şi revendicările Ciprului”.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici