Emmanuel Macron a vorbit cu Vladimir Putin despre criza din Belarus / Angela Merkel a discutat cu Aleksandr Lukaşenko

Preşedintele Franţei, Emmanuel Macron, a vorbit, luni, cu omologul său din Rusia, Vladimir Putin, despre criza imigranţilor şi despre problemele privind gazele, în timp ce cancelarul în funcţie al Germaniei, Angela Merkel, l-a sunat pe preşedintele din Belarus, Aleksandr Lukaşenko.

1710 afișări
Imaginea articolului Emmanuel Macron a vorbit cu Vladimir Putin despre criza din Belarus / Angela Merkel a discutat cu Aleksandr Lukaşenko

Sursa foto: profimedia

Emmanuel Macron şi Vladimir Putin au convenit să fie adoptate măsuri de reducere a tensiunilor la frontiera dintre Belarus şi Polonia, anunţă Preşedinţia Franţei, după o convorbire telefonică între cei doi lideri.

"Chiar dacă nu există convergenţă în evaluările privind cauzele actualei crize, preşedintele Rusiei i-a transmis lui Emmanuel Macron că înţelege necesitatea de a o opri, în primul rând din respect pentru drepturile imigranţilor. Speranţa noastră este că această conversaţie telefonică va aduce rezultate în zilele următoare", a transmis Palatul Élysée, citat de Agenţia France-Presse şi de cotidianul francez SudOuest.

"Scopul acestei conversaţii a fost să punem capăt actualei crize, în care Franţa este deplin solidară cu Polonia", a precizat Palatul Élysée, subliniind că Vladimir Putin a anunţat că va vorbi cu Aleksandr Lukaşenko.

"Preşedinţii Franţei şi Rusiei au convenit şi asupra necesităţii reducerii tensiunilor în problema gazelor", a subliniat Palatul Élysée. Regimul din Belarus a ameninţat că va opri tranzitul gazelor dacă Uniunea Europeană impune noi sancţiuni din cauza crizei imigranţilor.

În paralel, cancelarul în funcţie al Germaniei, Angela Merkel, a vorbit luni seară cu Aleksandr Lukaşenko. "Au fost discutate modalităţi de rezolvare a problemei imigranţilor, pentru a evita escaladarea crizei la frontieră. Un alt aspect important care a fost discutat se referă la asistenţa umanitară destinată imigranţilor", a comunicat Preşedinţia Belarusului, conform agenţiei oficiale de presă Belta.

Consiliul Uniunii Europene a decis, luni, extinderea scopului sancţiunilor impuse regimului din Belarus, acuzat că facilitează în scopuri politice tranzitul imigranţilor spre spaţiul Uniunii Europene.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici