Emmanuel Macron, aflat în vizită de stat la Washington, primit la Casa Albă de Joe Biden

Preşedintele Franţei, Emmanuel Macron, aflat în vizită de stat la Washington, a fost primit joi la Casa Albă de omologul său american, Joseph Biden, în cadrul eforturilor de aprofundare a relaţiilor bilaterale şi de abordare a crizelor internaţionale.

291 afișări
Imaginea articolului Emmanuel Macron, aflat în vizită de stat la Washington, primit la Casa Albă de Joe Biden

Emmanuel Macron şi soţia sa, Brigitte Macron, au fost întâmpinaţi joi de preşedintele Biden şi de prima doamnă a SUA, Jill Biden, la Casa Albă, pentru un dineu formal, conform Preşedinţiei de la Washington.

Cele patru personalităţi au luat masa împreună, miercuri seară, într-un restaurant de lux din oraşul Washington.

Preşedintele Emmanuel Macron se află în vizită de stat la Washington în perioada 29 noiembrie - 2 decembrie.

Vizita intervine în contextul mobilizării masive a Occidentului pentru susţinerea Ucrainei în războiul cu Rusia, dar şi pe fondul unor dispute semnificative între Uniunea Europeană şi Statele Unite, din cauza planului Administraţiei Biden de a oferi subvenţii de sute de miliarde de dolari pentru programe economice în sensul tranziţiei ecologice, un proiect considerat de Bruxelles ca afectând concurenţa corectă.

Miercuri, preşedintele Macron s-a deplasat la sediul Administraţiei Naţionale Aeronautice şi Spaţiale (NASA) împreună cu vicepreşedintele SUA, Kamala Harris, pentru o reuniune de lucru pe tema cooperării bilaterale.

Ulterior, preşedintele Franţei a mers la sediul Congresului, unde a participat în Biblioteca instituţiei la un seminar pe tema biodiversităţii şi tranziţiilor energetică şi climatică.

Emmanuel Macron a avut şi o întâlnire cu membri ai diasporei franceze din Statele Unite.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici