Emmanuel Macron îşi lansează oficial candidatura pentru un al doilea mandat de preşedinte al Franţei

Preşedintele francez Emmanuel Macron a anunţat joi că va candida pentru un al doilea mandat la alegerile din aprilie, încercând să obţină un mandat pentru a conduce cea de-a doua mare economie a zonei euro prin consecinţele invaziei Rusiei în Ucraina şi ale pandemiei COVID-19.

544 afișări
Imaginea articolului Emmanuel Macron îşi lansează oficial candidatura pentru un al doilea mandat de preşedinte al Franţei

Emmanuel Macron îşi lansează oficial candidatura pentru un al doilea mandat de preşedinte al Franţei

Macron şi-a anunţat candidatura într-o scrisoare publicată de mai multe ziare regionale. Dacă va reuşi, va fi primul lider francez din ultimele două decenii care va obţine un mandat reînnoit.
 
Nu am realizat tot ceea ce ne-am propus să facem. Există alegeri pe care, cu experienţa pe care am dobândit-o de la dumneavoastră, probabil că le-aş face diferit", a declarat Macron în scrisoare.
 
Macron intră în cursa prezidenţială cu doar aproximativ o lună înainte de primul tur al alegerilor, care va avea loc pe 10 aprilie. Sondajele de opinie îl prevăd favorit să câştige o competiţie în care mai mulţi contestatari de dreapta şi de stânga fragmentează votul, potrivit Reuters.
 
Războiul din Ucraina a bulversat deja campania, complicând intrarea lui Macron în cursă şi lăsând doi contracandidaţi de extremă dreapta care au avut performanţe puternice în sondaje să îşi explice poziţia lor pro-Rusia şi pro-Putin de până acum.
 
Cu Macron în fruntea eforturilor europene de a asigura o încetare a focului şi o rezolvare paşnică a conflictului, se anunţă o campanie cu mai puţine mitinguri ale actualului preşedinte şi o concentrare neobişnuită asupra politicii externe.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici