Emmanuel Macron şi Giuseppe Conte au discutat despre migraţie

Preşedintele Franţei, Emmanuel Macron, a efectuat o vizită oficială la Roma, în cadrul căreia a discutat cu premierul italian Giuseppe Conte despre mai multe subiecte, printre care şi migraţia, potrivit Euronews.

249 afișări
Imaginea articolului Emmanuel Macron şi Giuseppe Conte au discutat despre migraţie

Emmanuel Macron şi Giuseppe Conte au discutat despre migraţie

Macron este primul lider european care vizitează Italia după formarea noului Guvern de la Roma. Liderul francez a spus că politicile privind azilul şi migraţia au nevoie de mai multă solidaritate şi eficienţă.

„La nivel colectiv suntem ineficienţi în ceea ce priveşte protejarea celor care au drept să primească azil şi expulzarea celor care nu au acest drept”, a spus Macron în cadrul conferinţei comune de presă.

La rândul său, Conte a declarat că Uniunea Europeană trebuie să fie „mai sigură şi mai prietenoasă cu mediul”, dar şi „mai puternică la nivel mondial”.

Cei doi lideri au discutat şi despre conflictul din Libia. În legătură cu acest subiect, Macron a declarat că este convins că o soluţie poate fi găsită numai prin „compromis politic şi prin discuţii”.

După întâlnirea cu Conte, Macron a scris pe Twitter că „prietenia franco-italiană este indestructibilă. Uneori nu suntem de acord. Uneori ne certăm sau nu ne înţelegem. Dar întotdeauna ajungem la un consens”.

Macron s-a întâlnit şi cu omologul său Sergio Mattarella.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici