Emmanuel Macron şi Vladimir Putin au discutat despre situaţia din Ucraina

Preşedintele francez Emmanuel Macron a avut o discuţie telefonică cu omologul său rus Vladimir Putin duminică, înaintea unei întâlniri a Consiliului Franco-Rus pe probleme de securitate programată luni în Moscova, a anunţat Administraţia de la Paris prin intermediul unui comunicat, conform Reuters.

1010 afișări
Imaginea articolului Emmanuel Macron şi Vladimir Putin au discutat despre situaţia din Ucraina

Emmanuel Macron şi Vladimir Putin au discutat despre situaţia din Ucraina

Cei doi lideri au discutat şi despre schimbul recent de prizonieri dintre Ucraina şi Rusia, menţionând că acest lucru a oferit o oportunitate pentru reluarea discuţiilor în formatul Normandia, pentru a discuta despre problemele dintre Rusia şi Ucraina.

De asemenea, Macron şi Putin au discutat despre tensiunile globale generate de Iran şi şi-au manifestat dorinţa ca toate părţile implicate să facă tot posibilul pentru deescaladarea conflictului.

La discuţiile în formatul Normandia participă liderii Franţei, Germaniei, Rusiei şi Ucrainei.

Preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, a declarat joi că un schimb de prizonieri între ţara sa şi Ucraina va avea loc curând, după ce o instanţă de la Kiev a decis eliberarea unui bărbat suspectat că ar fi fost implicat în prăbuşirea avionului Malaysia Airlines în Ucraina, în 2014.

Ucraina încearcă de mai mult timp să negocieze eliberarea a zeci de prizonieri, inclusiv a celor 24 de marinari reţinuţi de Rusia în Strâmtoarea Kerci anul trecut. În acest moment nu este clar câţi cetăţeni ruşi sunt reţinuţi în Ucraina.

Conflictul dintre Armata ucraineană şi forţele susţinute de Rusia a dus la moartea a aproximativ 13.000 de persoane în estul Ucrainei din 2014 şi până în prezent. Cu toate că un armistiţiu semnat în 2015 a dus la încetarea conflictului, unele confruntări de mică amploare încă mai au loc uneori.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici