Estonia devine prima ţară din Europa Centrală care permite căsătoria între persoane de acelaşi sex

Proiectul de lege a primit 55 de voturi în parlamentul cu 101 de locuri, de la coaliţia de partide liberale şi social-democrate pe care Kallas a adunat-o după victoria sa de la alegerile din 2023. Legea va intra în vigoare din 2024.

443 afișări
Imaginea articolului Estonia devine prima ţară din Europa Centrală care permite căsătoria între persoane de acelaşi sex

Taavik27, Wikipedia Commons

Parlamentul Estoniei a aprobat marţi o lege pentru legalizarea căsătoriilor între persoane de acelaşi sex, chiar cu ocazia Lunii Mândriei (Pride). 

Căsătoria între persoane de acelaşi sex este legală în mare parte din Europa de Vest, dar nu în ţările din Europa Centrală care au fost cândva sub conducere comunistă.

„Mesajul meu către Europa Centrală este că este o luptă dificilă, dar căsătoria şi dragostea sunt ceva pe care trebuie să le promovezi”, a declarat premierul Kaja Kallas pentru Reuters după vot.

"Ne-am dezvoltat foarte mult în aceşti 30 de ani, de când ne-am eliberat de sub ocupaţia sovietică", a adăugat ea.

Estonia devine prima ţară din Europa Centrală care permite căsătoriile gay, transmite Reuters

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici