Evreii nu sunt mai în siguranţă în Israel decât sunt în Europa, afirmă conducătorul evreilor germani

Conducătorul comunităţii evreieşti germane a apreciat marţi că evreii nu sunt mai în siguranţă în Israel decât sunt în Europa, după ce premierul israelian a dat asigurări că Israelul este "căminul" evreilor din Franţa, în urma atentatelor jihadiste de la Paris.

303 afișări
Imaginea articolului Evreii nu sunt mai în siguranţă în Israel decât sunt în Europa, afirmă conducătorul evreilor germani

Evreii nu sunt mai în siguranţă în Israel decât sunt în Europa, afirmă conducătorul evreilor germani (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Oamenii din Israel sunt ameninţaţi de atacuri teroriste", a subliniat preşedintele Consiliului Central al Evreilor din Germania Josef Schuster, contactat de postul regional public de radio Hessische Rundfunk.

"Eu nu consider viaţa în Israel mai sigură ca în Europa, în particular în Germania", a adăugat el, potrivit unui text furnizat de post.

Premierul israelian Benjamin Netanyahu le-a transmis evreilor din Franţa că Israelul este "căminul" lor, după luarea de ostatici, vineri, într-un supermarket cu specific evreiesc din Paris, în care au fost omorâţi patru evrei.

Premierul francez Manuel Valls i-a răspuns că Franţa fără evreii din Franţa nu mai este Franţa.

La un miting organizat la Berlin împotriva islamofobiei, vicepreşedintele Consiliului Central Abraham Lehrer şi-a exprimat îngrijorarea faţă de "radicalizarea tot mai puternică în cadrul islamului" şi plecarea către Israel a unui "număr tot mai mare de evrei francezi".

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici