Evreii şi arabii israelieni nu ar trebui să trăiască unii lângă alţii - ministru israelian

Evreii şi arabii israelieni nu ar trebui să trăiască unii lângă alţii, a declarat, joi, ministrul israelian pentru Construcţii şi Locuinţe, Ariel Attias, citat de Jerusalem Post, în ediţia electronică de vineri.

35 afișări
Imaginea articolului Evreii şi arabii israelieni nu ar trebui să trăiască unii lângă alţii - ministru israelian

Conflictele dintre evrei şi arabi din Acre, 9 octombrie 2008 (Imagine arhivă: Mediafax Foto/AFP)

El a avertizat asupra "expansiunii unei populaţii care, cel puţin, nu iubeşte statul Israel". Vorbind la sediul Asociaţiei israeliene de avocatură din Tel Aviv, membrul partidului Shas a afirmat că Israelul este în pericol să "piardă Galileea", în cazul în care populaţia israeliană arabă continuă să se "extindă" în nord.

"Arabii nu au unde să trăiască, aşa că ei cumpără apartamente în locuri populate de evrei, ceea ce cauzează neînţelegeri nedorite", a spus ministrul. "Putem să suferim cu toţii, dar cred că nu este potrivit ca (evreii şi arabii) să trăiască împreună", a continuat el.

Attias a adus ca argumente în sprijinul afirmaţiei sale conflictele dintre evrei şi arabi din Acre, în 2008. El a afirmat că primarul oraşului Acre i-a spus că arabii care trăiesc în clădiri evreieşti îi alungă pe aceştia. Attias a mai spus că primarii din nord îi "cer să salveze Galileea, pentru că acest amestec nu este fezabil pentru o coexistenţă durabilă".

Ahmed Tibi, membru în Parlamentul israelian din partea Listei Unite Arabe şi a partidului naţionalist arab din Israel, Taal, a criticat vehement afirmaţiile lui Attias. El a subliniat că "referirea la cetăţenii israelieni arabi ca la ceva ameninţător şi străin, venind din partea unui ministru dintr-un Guvern care ar trebui să distribuie (egal) resursele, este aproape o încălcare a legii împotriva incitării la rasism".

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici