Exit poll: Alegerile parlamentare din Irlanda nu au un câştigător clar

Cele trei partide principale din Irlanda au obţinut procente foarte apropiate în cadrul alegerilor parlamentare desfăşurate sâmbătă în această ţară, arată rezultatele unui exit poll comandat de televiziunea de stat RTE, citat de site-ul agenţiei de presă Reuters.

1032 afișări
Imaginea articolului Exit poll: Alegerile parlamentare din Irlanda nu au un câştigător clar

Exit poll: Alegerile parlamentare din Irlanda nu au un câştigător clar

Potrivit acestui exit poll, Fine Gael, partidul de centru-dreapta al premierului Leo Varadkar, a obţinut 22,4% din voturi, în timp ce formaţiunea naţionalistă Sinn Fein a obţinut 22,3%.

De asemenea, partidul Fianna Fail, care era considerat favorit înaintea scrutinului de sâmbătă, a obţinut 22,2% din sufragii.

Irlanda a organizat sâmbătă alegeri parlamentare, după ce premierul Leo Varadkar a anunţat în ianuarie convocarea de alegeri pentru formarea unui nou Guvern în contextul unui summit UE crucial post-Brexit, care va avea loc în martie.

Numărarea voturilor va începe duminică la ora 09:00 GMT (11:00, ora României, n.red.).

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici