Explozia devastatoare din Beirut. Imagini aeriene filmate azi arată amploarea dezastrului

  • Operaţiunile de salvare continuă neîncetat
  • Încă nu este clară cauza exploziei, care a lovit cu forţa unui cutremur de 3.5 grade pe scara Richter
  • Ministrul de Interne al Libanului a precizat că explozia ar fi apărut la un depozit din port, unde o cantitate uriaşă de nitrat de amoniu a fost abandonată
11104 afișări
Imagini aeriene filmate în dimineaţa zilei de miercuri arată amploarea dezastrului cauzat de explozia masivă de ieri, din zona portuară a Beirutului.
 
Operaţiunile de salvare continuă neîncetat, iar spitalele sunt depăşite de situaţie. Cifrele oficiale indică faptul peste 70 de persoane şi-au pierdut viaţa, iar 3000 sunt rănite, dar autorităţile se aşteaptă ca acest bilanţ să crească de la oră la oră.
 
Încă nu este clară cauza exploziei, care a lovit cu forţa unui cutremur de 3.5 grade pe scara Richter şi care a fost resimţită şi în Cipru, la 200 kilometri depărtare.
 
Ministrul de Interne al Libanului a precizat că explozia ar fi apărut la un depozit din port, unde o cantitate uriaşă de nitrat de amoniu a fost abandonată şi stocată necoresponzător timp de 6 ani.
 
Situaţia e cu atât mai tragică, având în vedere că Libanul se confruntă cu o gravă criză economică, iar portul din Beirut este unul dintre punctele cheie în ceea ce priveşte importurile de alimente şi bunuri.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici