Explozibil descoperit în locuinţa celui care l-a ucis pe fostul premier Shinzo Abe

Poliţia a descoperit mai multe posibile dispozitive explozive la percheziţia făcută în locuinţa atacatorului fostului premier Shinzo Abe.

1185 afișări
Imaginea articolului Explozibil descoperit în locuinţa celui care l-a ucis pe fostul premier Shinzo Abe

Explozibil descoperit în locuinţa celui care l-a ucis pe fostul premier Shinzo Abe

Conform NHK, citat de bbc, geniştii se pregătesc să efectueze o explozie controlată la faţa locului.

Suspectul a fost identificat ca fiind Tetsuya Yamagami, rezident în Nara.

Presa locală spune că se crede că acesta este un fost membru al Forţei maritime de autoapărare a Japoniei, echivalentul marinei japoneze. Se spune că a părăsit serviciul activ în 2005.

Oficialii nu au comentat încă motivele suspectului, dar mass-media locale au relatat că Yamagami a declarat poliţiei că era "nemulţumit de fostul prim-ministru Abe şi că urmărea să-l ucidă".

De asemenea, acesta le-ar fi spus poliţiştilor că nu avea "ranchiună pentru convingerile politice ale fostului prim-ministru".

Martorii oculari au declarat că au văzut un bărbat care avea un pistol mare şi care a tras de două ori din spate în Abe. Fostul premier a căzut la pământ în timp ce trecătorii ţipau şocaţi şi neîncrezători.

Abe avea cu el o echipă de poliţie de securitate, dar pare că bărbatul înarmat a reuşit totuşi să se apropie la câţiva metri de acesta, fără niciun fel de control sau barieră.

Fotografiile care au circulat în urma atacului îl arată pe suspect stând chiar în spatele fostului premier în timp ce acesta rosteşte un discurs.

Poliţiştii l-au reţinut pe atacator, care nu a încercat să fugă, şi i-au confiscat arma, care ar fi fost un pistol artizanal.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
shinzo abe,
asasin,

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici