Explozie la o uzină chimică din estul Ucrainei

O explozie puternică a avut loc la o uzină chimică din Doneţk, în estul Ucrainei, au anunţat luni separatiştii pe un site.

468 afișări
Imaginea articolului Explozie la o uzină chimică din estul Ucrainei

Explozie la o uzină chimică din estul Ucrainei (Imagine: Arhiva Mediafax Foto/AFP)

Un atac a fost comis duminică noaptea, potrivit aceleiaşi surse, care adaugă că un număr de clădiri din zonă au fost avariate, inclusiv locuinţe, dar nu au fost raportate victime, relatează CNN.

Un reprezentant militar al "republicii populare" Doneţk (DPR), Eduard Basurin, a acuzat Ucraina de efectuarea acestui atac.

Ministerul ucrainean al Apărării nu a comentat, luni, acuzaţiile.

"Ministrul apărării" Basurin a declarat pentru postul rus de televiziune Rossiya 24, că în uzină era depozitată muniţie.

"Nu avem încă informaţii dacă uzina a fost atacată cu (rachete balistice tactice cu rază scurtă de acţiune de tip) Tocika-U sau dacă a fost ţinta unor bombardamente ţintite", a declarat el, citat de agenţia rusă de presă Tass.

"Este în curs o investigaţie şi vom prezenta rezultatele imediat ce le avem", a adăugat Basurin.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici