EXPLOZIILE din BOSTON: Al doilea suspect în cazul atentatelor, Jokar Ţarnaev, a fost CAPTURAT: "Teroarea a luat sfârşit" - FOTO, VIDEO

Al doilea suspect în cazul atenatelor din Boston a fost arestat, relatează CNN. Autorităţile au confirmat că suspectul arestat este Jokar Ţarnaev, în vârstă de 19 ani, căutat activ de peste 9.000 de agenţi ai forţelor de ordine de aproape 24 de ore.

4629 afișări
Imaginea articolului EXPLOZIILE din BOSTON: Al doilea suspect în cazul atentatelor, Jokar Ţarnaev, a fost CAPTURAT: "Teroarea a luat sfârşit" - FOTO, VIDEO

EXPLOZIILE din BOSTON: Al doilea suspect în cazul atentatelor, Jokar Ţarnaev, a fost CAPTURAT: "Teroarea a luat sfârşit" - VIDEO (Imagine: edition.cnn.com)

Poliţia din Boston a făcut următorul anunţ: "Capturat. Căutările s-au încheiat. Teroarea a luat sfârşit. Dreptatea a prevalat. Suspectul este în detenţie".

Fratele acestuia, Tamerlan Ţarnaev, în vârstă de 26 de ani, a fost ucis vineri dimineaţă într-o operaţiune a poliţiei.

Conform unor surse citate de presa americană, suspectul capturat este în stare gravă.

Potrivit CNN, Ţarnaev a fost înconjurat, vineri, de forţele de ordine în timp ce se ascundea într-o barcă din curtea unei case din Watertown, o suburbie a Bostonului.

Poliţiştii au fost alertaţi privind localizarea acestuia de către un bărbat care ieşise pe stradă după ce autorităţile ridicaseră ordinul ca locuitorii să nu îşi părăsească domiciliul. Acesta a observat sânge pe o barcă din curtea casei, după care a ridicat prelata şi a văzut un bărbat plin de sânge.

Autorităţile au declarat că Ţarnaev a refuzat iniţial să se predea. "Am folosit un robot ca să tragem prelata de pe barcă", a spus David Procopio, de la Poliţia din Massachussets. "Era slăbit din cauza pierderii de sânge - cel mai probabil rănit cu o seară în urmă."

Atentatele la maratonul din Boston au fost comise pe 15 aprilie, soldându-se cu trei morţi şi peste 180 de răniţi.

Poliţia nu i-a citit drepturile constituţionale tânărului arestat în dosarul atentatelor din Boston

Agenţii de poliţie nu i-au citit drepturile constituţionale în momentul arestării suspectului capturat în ancheta privind atentatele din Boston, afirmă surse citate de CNN, autorităţile invocând o excepţie de la regulament din cauza riscului la adresa siguranţei publice.

Un senator american a cerut însă ca suspectul să fie considerat "inamic combatant", chiar dacă acesta este cetăţean american.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici