EXPLOZIILE din Boston. Capacul unei oale utilizate în comiterea atentatului, găsit pe acoperişul unui hotel

Un capac al uneia dintre oalele pentru gătit sub presiune care ar fi fost utilizate în dublul atentat comis la Boston a fost găsit, din întâmplare, pe acoperişul unui hotel, a anunţat miercuri proprietarul acestuia.

511 afișări
Imaginea articolului EXPLOZIILE din Boston. Capacul unei oale utilizate în comiterea atentatului, găsit pe acoperişul unui hotel

EXPLOZIILE din Boston. Capacul unei oale utilizate în comiterea atentatului, găsit pe acoperişul unui hotel (Imagine: AFP / MediafaxFoto)

"Persoana care l-a găsit nu ar fi trebuit să se afle pe acoperiş", la etajul al şaselea al Charlesmark Hotel, situat în apropierea liniei de sosire a maratonului din Boston, unde a fost comis atentatul, a declarat Mark Hagopian. "În mod normal, calea de acces este închisă", a adăugat el.

Bărbatul care a găsit capacul, originar din Portland (Oregon, nord-vest), a fost invitat să coboare, dimineaţa, după ce a fost văzut de poliţie, a continuat Hagopian. "Poliţia ne-a cerut să nu fie nimeni pe acoperiş", a precizat el.

Însă, ignorând consemnele, bărbatul a urcat din nou pe acoperiş, probabil pentru a o vedea mai bine pe prietena sa, care participa la maraton.

După explozie, el a văzut un obiect despre care a crezut că este un capac de la roata unei maşini, pe care l-a predat poliţiei.

"Nu ştiu cum s-a întors pe acoperiş, dar capacul oalei de gătit sub presiune a fost găsit din întâmplare", a adăugat Hagopian.

Trei persoane au fost ucise, iar alte aproximativ 180 au fost rănite în explozia aproape simultană a două bombe, la o distanţă de aproximativ 100 de metri una de cealaltă, luni, în apropierea liniei de sosire a celebrului maraton, la care, în acest an, au participat 23.000 de persoane.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici