Exporturile germane de armament au crescut cu 23% în 2013

Exporturile de armament ale Germaniei au crescut cu 23 la sută în anul 2013, în principal datorită vânzărilor de vehicule militare şi echipamente în Orientul Mijlociu şi în restul Asiei, relevă un raport al Ministerului german al Economiei.

148 afișări
Imaginea articolului Exporturile germane de armament au crescut cu 23% în 2013

Exporturile germane de armament au crescut cu 23% în 2013 (Imagine: Arhiva Mediafax Foto/AFP)

Exporturile de echipamente militare germane au atins cifra de 5,8 miliarde de euro anul trecut, faţă de 4,7 miliarde în 2012.

Însă Ministerul Economiei subliniază că "exporturile reale de echipamente de război", adică tranzacţiile efective realizate, au scăzut cu 1,4% anul trecut, la 933,2 milioane de euro, faţă de 946 de euro anul precedent.

În ultimii ani, vânzările de armament german au început să se concentreze din ce în ce mai mult pe ţări din afara Uniunii Europene şi NATO.

Asia şi în special Orientul Mijlociu au reprezentat 62% din contractele pentru exportul de armament în 2013, cu 7% mai mult decât în 2012.

Algeria (cu 826 de milioane de euro) şi Qatarul (cu 673 de milioane de euro) au fost principalii clienţi ai Germaniei anul trecut, fiind urmate de Statele Unite, Arabia Saudită, Indonezia, Israel, Marea Britanie, Coreea de Sud, Singapore şi Franţa.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici