FBI-ul va funcţiona după noi reguli

Secretarul american al Justiţiei, Robert Mukasey, a semnat vineri noile reguli de funcţionare a Biroului Poliţiei Federale Americane, FBI, pe fondul unor critici pentru atentare la libertăţile publice pe care le presupun.

42 afișări
Imaginea articolului FBI-ul va funcţiona după noi reguli

FBI-ul va funcţiona după noi reguli

"Aceste noi reguli sunt mai uniforme, mai clare şi mai simple pentru operaţiunile FBI, ele trebuie să permită FBI să devină, printre altele, un colector de informaţii mai expert", au precizat Mukasey şi directorul FBI, Robert Mueller.

Aceste noi directive le adună în 50 de pagini pe cele precedente, care se împart în cinci domenii de intervenţie, cu scopul de a oferi publicului, "într-un simplu document, un acces la procedurile generale ale FBI".

Prima versiune prezentată la jumătatea lui septembrie comisiilor judiciare din Senat şi Camera Reprezentanţilor a fost aspru criticată, însă deşi amendată, versiunea finală semnată vineri nu a convins asociaţiile şi aleşii democraţi.

"Poporul american merită un departament al Justiţiei vigilent, care nu le sacrifică şi nici nu le periclitează drepturile şi viaţa privată", a spus senatorul democrat Patrick Leahy, care critică "puterile extinse conferite FBI în materie de monitorizare şi utilizare a tehnicilor de anchetă".

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici