Femeile din armata elveţiană au dobândit dreptul de a purta lenjerie de damă

Elveţia va permite femeilor din armată să poarte lenjerie de damă, în efortul de a spori numărul recrutărilor, relatează presa locală, citată de BBC.

931 afișări
Imaginea articolului Femeile din armata elveţiană au dobândit dreptul de a purta lenjerie de damă

În cadrul sistemului actual, uniforma standard a recruţilor include doar lenjerie de corp pentru bărbaţi.

Un test care începe luna viitoare prevede acordarea a două seturi diferite de lenjerie de corp pentru femei, pentru lunile mai calde şi pentru cele mai reci.

Femeile reprezintă aproximativ 1% din forţele armate elveţiene, dar ţara speră să crească procentul la 10% până în 2030.

Femeile au primit, până în prezent, lenjerie intimă bărbătească, de multe ori în mărimi nepotrivite, ceea ce poate fi inconfortabil.

Purtătorul de cuvânt al armatei Kaj-Gunnar Sievert a declarat că noua „lenjerie de corp funcţională” pentru recruţii de sex feminin ar consta în „lenjerie scurtă” pentru vară şi „lenjerie lungă” pentru iarnă.

Sievert a declarat la începutul acestei săptămâni că se iau în considerare şi modificarea altor echipamente, cum ar fi îmbrăcămintea de luptă, vestele de protecţie şi rucsacii.

Ministrul elveţian al Apărării, Viola Amherd, a salutat, de asemenea, această decizie. Actualele uniforme ale armatei elveţiene au fost adoptate la mijlocul anilor 1980, relatează Swissinfo.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici