Femeile din Congresul SUA schimbă paradigma în politica de apărare

Femeile din Congresul SUA aduc perspective unice şi divergente în dezbaterile privind politica de apărare, un domeniu tradiţional considerat a fi unul masculin, arată un studiu publicat în revista Political Research Quarterly.

648 afișări
Imaginea articolului Femeile din Congresul SUA schimbă paradigma în politica de apărare

Femeile din Congresul SUA schimbă paradigma în politica de apărare

Studiul, realizat de cercetătorii Mary Layton Atkinson, Reza Mousavi şi Jason H. Windett, a analizat conţinutul discursurilor din cadrul celui de-al 109-lea Congres al SUA. Cercetătorii au folosit o metodă de analiză a textului numită modelarea structurală a subiectelor (STM) pentru a identifica diferenţele dintre modul în care femeile şi bărbaţii discutau despre apărare.

Constatările studiului au fost uimitoare. Femeile din Congres, indiferent de afilierea lor politică, s-au concentrat pe diferite aspecte ale politicii de apărare în comparaţie cu bărbaţii.

Femeile republicane au fost deseori legate de politica de apărare cu drepturile femeilor din străinătate, aliniindu-se la naraţiunea mai largă a războiului împotriva terorismului.

În schimb, femeile democrate au legat frecvent subiectele de apărare de preocupările umanitare şi de impactul războiului asupra civililor, reflectând o abordare mai orientată spre grijă.

De exemplu, femeile republicane au fost mai susceptibile să discute despre importanţa înarmării femeilor din străinătate pentru a le ajuta să se apere de agresiune, în timp ce femeile democrate au fost mai susceptibile să discute despre necesitatea de a oferi asistenţă umanitară victimelor războiului.

Cercetătorii au ajuns la concluzia că aceste constatări subliniază rolul semnificativ pe care îl joacă genul şi afilierea la un partid în modelarea discuţiilor despre securitatea naţională.

Cu toate acestea, este posibil ca accentul pus de acest studiu pe o singură sesiune a Congresului să nu reprezinte pe deplin dinamica din alte legislaturi ale Congresului. În plus, în timp ce STM este eficient pentru a analiza conţinutul discursului, acesta nu surprinde alte forme de influenţă legislativă, cum ar fi activitatea comisiei sau negocierile.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici