Fermierii din Europa confruntaţi cu pesta porcină. Când va ajunge în România

  • Germania este bine pregătită să răspundă problemei pestei porcine africane
  • Ministrul german al agriculturii Julia Klöckner a confirmat primul caz de pestă porcină africană de pe teritoriul german
  • România s-a confruntat anul trecut cu o epidemie de pestă porcină
834 afișări
Imaginea articolului Fermierii din Europa confruntaţi cu pesta porcină. Când va ajunge în România

Germania se confruntă din nou cu problema pestei porcine africane, dar are deja pregătit un set de măsuri a asigurat asociaţia fermierilor din UE la puţin timp după ce ministrul german al agriculturii Julia Klöckner a confirmat primul caz de pestă porcină africană de pe teritoriul german -  un mistreţ găsit mort în apropiere de graniţa cu Polonia. Şi Klöckner a dat asigurări că Germania este pregătită să facă faţă situaţiei.

„Gripa porcină africană nu este periculoasă pentru oameni“, a spus ea, adăugând că consumul de carne contaminată nu este cunoscut ca fiind dăunător pentru oameni. După confirmarea cazului, Klˆckner a anunţat o serie de măsuri stricte pentru a evita orice contaminare şi activarea unui plan de gestionare a crizelor. Măsurile privesc în principal gestionarea populaţiilor sălbatice de porci. Germania este cel mai mare producător de porci al Uniunii Europene, iar confirmarea faptului că epidemia de pestă a ajuns acolo îi pune în pericol exporturile, în principal pe cele către China, cea mai mare piaţă a lumii. Pesta porcină africană este o boală virală fără leac care afectează porcii domestici şi mistreţii. Virusul este inofensiv pentru oameni, dar a provocat perturbări economice semnificative în multe ţări, inclusiv China sau din Europa de Est, conform zf.ro.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici