Fianna Fail a câştigat alegerile parlamentare din Irlanda

Partidul Fianna Fail a câştigat alegerile parlamentare desfăşurate sâmbătă în Irlanda, potrivit rezultatelor finale publicate marţi, care arată că formaţiunea a obţinut doar un loc mai mult faţă de partidul republican Sinn Fein, care a înregistrat un scor istoric, informează BBC.

1120 afișări
Imaginea articolului Fianna Fail a câştigat alegerile parlamentare din Irlanda

Sursa: Profimedia Images

În Camera Inferioară a Parlamentului de la Dublin, Fianna Fail a obţinut 38 de locuri, urmat de Sinn Fein, cu 37 de locuri. Pe locul al treilea se află formaţiunea Fine Gael, a premierului în exerciţiu, Leo Varadkar, care a obţinut 35 de fotolii.

BBC notează că rezultatele extrem de apropiate obţinute de cele trei partide ar putea duce la negocieri de lungă durată pentru formarea unui nou Guvern.

Partidul Sinn Fein, care militează pentru reunificarea Irlandei, a obţinut cu 14 locuri în Parlament mai mult decât la alegerile legislative anterioare, din 2016. Fianna Fail a pierdut şase locuri în Parlament, în timp ce Fine Fael a obţinut cu 15 mandate mai puţin decât în 2016.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici