Fidel Castro a votat, de la locul secret de convalescenţă

Fidel Castro a votat duminică, din locul unde îşi petrece convalescenţa şi care este ţinut secret în Cuba, la alegerile municipale, care reprezintă prima etapă a unui lung ciclu electoral, a anunţat televiziunea oficială cubaneză, citată de AFP.

2 afișări
Imaginea articolului Fidel Castro a votat, de la locul secret de convalescenţă

Fidel Castro a votat, de la locul secret de convalescenţă

Liderul cubanez, aflat în convalescenţă de 15 luni, ca urmare a unei operaţii intestinale grave, şi-a îndeplinit datoria civică în prezenţa unui funcţionar electoral.

"În jurul prânzului, comandantul şef Fidel Castro (...) şi-a exercitat dreptul de vot în prezenţa unuia dintre funcţionarii biroului electoral unde este înscris şi care l-a vizitat la cererea sa, la locul său de convalescenţă", potrivit unui comunicat difuzat de televiziune.

Preşedintele cubanez a fost înscris oficial la biroul său de vot tradiţional, situat în şcoala din cartierul Vedado, din Havana. Totodată, în Cuba, buletinele şi urnele pot fi aduse direct la domiciliul persoanelor bolnave.

Scrutinul municipal, care se desfăşoară în două tururi, la 21 şi 28 octombrie, va fi urmat în aprilie 2008 de alegerea delegaţilor provinciali şi a deputaţilor care vor numi, la rândul lor, membrii Consiliului de Stat, Guvernul cubanez, prezidat de la înfiinţarea sa de Fidel Castro.

Acest maraton electoral se va încheia cu desemnarea preşedintelui cubanez şi ar putea pune capăt suspansului care domneşte în jurul menţinerii la conducerea statului a bătrânului lider cubanez, în vârstă de 81 de ani, care în iulie 2006 a cedat provizoriu puterea fratelui său Raul.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici