FIDH, "preocupată" de încălcarea drepturilor omului în timpul revoltelor din Estonia

Federaţia Internaţională a Drepturilor Omului (FIDH) s-a declarat "preocupată" de încălcarea drepturilor omului în Estonia, de către poliţie şi manifestanţi, în timpul revoltelor de săptămâna trecută, potrivit unui comunicat al organizaţiei, publicat miercuri şi citat de AFP.

5 afișări

"FIDH şi Comitetul Leton al Drepturilor Omului (LHRC) îşi exprimă preocuparea profundă în legătură cu încălcările drepturilor omului comise de poliţie şi manifestanţi în timpul revoltelor din Estonia, soldate cu un mort şi 150 de răniţi", precizeazăcomunicatul.

Evocând "acte de vandalism" comise de manifestanţişi "utilizarea excesivă a forţei" de către poliţişti, FIDH a cerut autorităţilor estone "anchete imparţiale privind toate cazurile de încălcare a drepturilor omului în timpul confruntărilor".

FIDH a cerut de asemenea încheierea "oricărei practici discriminatoriifaţă de minoritatea rusofonă care constituie 30 la sută din populaţia estonă".

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici