Fiul de 11 ani al preşedintelui azer, proprietarul mai multor vile de lux la Dubai

Fiul în vârstă de 11 ani al preşedintelui azer este proprietarul a nouă vile de lux din Dubai, în valoare de zeci milioane de euro, relatează The Times, în ediţia electronică de sâmbătă.

225 afișări
Imaginea articolului Fiul de 11 ani al preşedintelui azer, proprietarul mai multor vile de lux la Dubai

Fiul de 11 ani al preşedintelui azer, proprietarul mai multor vile de lux la Dubai (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Proprietăţile din proiectul Palm Jumeirah au fost înregistrate în Dubai pe numele lui Heydar Aliev, fiul în vârstă de 11 ani al preşedintelui Azerbaidjanului.

Washington Post a afirmat că proprietăţile au fost cumpărate anul trecut, în decurs de două săptămâni, pentru suma de 44 de milioane de dolari, sumă de 10.000 de ori mai mare decât salariul mediu anual din Azerbaidjan.

Şi fiicele lui preşedintelui azer, Leyla şi Arzu, sunt înregistrate ca proprietari ai unor imobile din Dubai, portofoliul deţinut de cei trei copii ai acestuia fiind estimat la circa 75 de milioane de dolari.

Salariul oficial al preşedintelui azer este de circa 228.000 de dolari anual.

Un purtător de cuvânt al administraţiei prezidenţiale de la Baku, contactat de ziariştii de la Times, a refuzat să comenteze informaţiile.

Acestea susţin însă acuzaţiile privind corupţia din fosta republică sovietică, beneficiară a unor importante rezerve de petrol şi gaze.

Azerbaidjanul este dominat de dinastia Aliev de zeci de ani - Heydar Aliev, tatăl actualului preşedinte, a condus timp de 13 ani Azerbaidjanul sovietic, după care a devenit preşedinte al republicii independente Azerbaidjan, pe care a condus-o timp de zece ani. În 1982, el l-a numit drept succesor pe fiul său, Ilham, care a fost ales oficial în funcţie cu 76 la sută din voturi şi a fost reales în 2008, cu 89 la sută din voturi, într-un scrutin boicotat de opoziţie.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici