Focuri de armă asupra unei moschei în Statele Unite

Două focuri de armă cu aer comprimat au fost trase sâmbătă seara asupra unei moschei din oraşul Morton Grove, în statul Illinois (centrul Statelor Unite), a anunţat duminică Biroul din Chicago al Consiliului Relaţiilor Americano-Islamice (CAIR).

128 afișări
Imaginea articolului Focuri de armă asupra unei moschei în Statele Unite

Focuri de armă asupra unei moschei în Statele Unite (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Peretele moscheei a fost avariat, iar focurile de armă, care au trecut "la câţiva centimetri de capul unui paznic", erau "suficient de puternice pentru a ucide", a precizat CAIR într-un comunicat, exprimându-şi îngrijorarea faţă de "această situaţie alarmantă".

Potrivit primelor elemente ale anchetei, citate tot de către CAIR, focurile de armă ar fi fost trase de către un vecin, care se opune de mult timp prezenţei moscheei în apropierea locuinţei sale.

Marţi, tot în SUA, o moschee a fost incendiată de o persoană neidentificată, în timpul nopţii, în Kansas, potrivit autorităţilor locale.

"Clădirea este distrusă complet", a declarat purtătorul de cuvânt al biroului forţelor de ordine din Jasper County, Sharon Rhine. "Nimeni nu a fost arestat pentru moment. Nu putem să numim acest eveniment drept o crimă rasistă pentru că nu am arestat pe nimeni care ne-ar putea permite să ajungem la această concluzie".

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici