Focuri de armă dinspre Siria au atins înălţimile Golan, anunţă armata israeliană

Focuri de armă dinspre Siria au atins înălţimile Golan în noaptea de duminică spre luni, fără să rănească pe cineva sau să producă pagube, a anunţat luni un purtător de cuvânt al armatei israeliene.

568 afișări
Imaginea articolului Focuri de armă dinspre Siria au atins înălţimile Golan, anunţă armata israeliană

Focuri de armă dinspre Siria au atins înălţimile Golan, anunţă armata israeliană (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Potrivit acestei surse, este vorba despre focuri provenind de la arme uşoare, "cel mai probabil gloanţe rătăcite, nu ştim dacă au fost trase în mod intenţionat".

Purtătoarea de cuvânt nu era în măsură să confirme dacă punctul de impact al tirurilor a fost în apropierea unei patrule militare israeliene, aşa cum a anunţat presa locală. Armata nu a răspuns, iar autorităţile au sesizat forţa ONU de observaţie staţionată în zonă din 1974, a precizat ea.

De la începutul conflictului din Siria, situaţia s-a tensionat în Platoul Golan, însă incidentele au rămas, până în prezent, limitate, armata israeliană având consemnul să riposteze vizând originea tirului.

Patru tiruri au atins, în ultima perioadă, sectorul aflat sub control israelian.

Săptămâna trecută, proiectile trase din Siria au atins muntele Hermon, antrenând închiderea pentru vizitatori a acestui sit turistic de obicei frecventat.

Israelul, care se află oficial în stare de război cu Siria, ocupă după războiul din 1967 aproximativ 1.200 de kilometri pătraţi din Platoul Golan, pe care l-a anexat, o decizie ce nu a fost recunoscută de comunitatea internaţională.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici