Focuri de armă în două şcoli din Brazilia: cel puţin trei persoane au murit

Trei persoane au fost ucise şi cel puţin opt au fost rănite vineri, când un atacator a deschis focul în două şcoli din statul brazilian Espirito Santo, a anunţat poliţia locală.

112 afișări
Imaginea articolului Focuri de armă în două şcoli din Brazilia: cel puţin trei persoane au murit

Atacurile au avut loc în jurul orei locale 10.00 în oraşul Aracruz, situat la aproximativ 80 de kilometri nord de capitala statului, Vitoria, potrivit Reuters.

Oficialii au declarat că un adolescent neidentificat, îmbrăcat în ţinută militară, a deschis focul în două şcoli, una privată şi una publică. Poliţia locală a anunţat iniţial că suspectul este un elev de la una dintre şcolile atacate, dar şeful securităţii publice din Espirito Santo, Marcio Celante, le-a spus reporterilor că acest lucru nu a fost confirmat.

O persoană rănită a fost transportată cu elicopterul la Serra, un oraş situat la aproximativ 60 km sud de Aracruz.

Guvernatorul din Espirito Santo, Renato Casagrande, a declarat că toate forţele de securitate locale au fost implicate în anchetă.

Preşedintele ales Luiz Inacio Lula da Silva a calificat atacul drept o „tragedie absurdă".

„Îi ofer sprijinul meu guvernatorului Casagrande în investigarea cazului şi în consolarea comunităţilor din jurul celor două şcoli afectate", a declarat Lula, care va prelua mandatul de la preşedintele Jair Bolsonaro în luna ianuarie.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici