Focuri de armă la o petrecere de Crăciun. Printre victime se numără mai mulţi parlamentari

  • Mai mulţi parlamentari au fost împuşcaţi de lunetişti la o petrecerea de Crăciun din oraşul Tangub;
  • Unul dintre aceştia se află în stare gravă la spital;
  • S-a ordonat blocarea completă a oraşului;
1526 afișări
Imaginea articolului Focuri de armă la o petrecere de Crăciun. Printre victime se numără mai mulţi parlamentari

Focuri de armă la o petrecere de Crăciun. Printre victime se numără mai mulţi parlamentari

Cel puţin doi parlamentari filipinezi, printre care un primar şi un candidat la funcţia de viceguvernator, au fost împuşcaţi miercuri seară la o petrecere de Crăciun în oraşul Tangub, în ​​provincia Misamis Occidental, în sudul Filipinelor.

Poliţia a declarat că fostul primar din Oroquieta, Jason Almonte, şi primarul oraşului Lopez Jaena, Michael Gutierrez, au fost răniţi în urma focului de armă şi transportaţi de urgenţă la un spital din oraşul Ozamiz.

Cel din urmă se află la terapie intensivă şi se luptă pentru viaţa sa la Centrul Medical Primar Hilarion A. Ramiro Sr. . Prin intermediul paginii de Facebook, familia sa a publicat o declaraţie în care spune că doctorii au terminat operaţia în jurul orei 3 dimineaţa, dar Gutierrez încă nu şi-a revenit deoarece a suferit leziuni grave ale creierului.

Ca răspuns la incident, generalul Dionardo Carlos, şeful Poliţiei Naţionale din Filipine (PNP), a ordonat blocarea oraşului. Poliţia caută suspecţii din spatele împuşcăturii. „Alţi poliţişti au fost trimişi pentru a ajuta poliţia locală să înfiinţeze puncte de control mobile în jurul oraşului Tangub”, a declarat Carlos pentru Buletinul Manila citat de Newsweek.

Gutierrez şi Almonte urmează să candideaze la alegerile din mai 2022.

Autor: Cezara Mîndrescu

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici