Fondatorul site-ului de vânzare de droguri Silk Road Ross Ulbricht, condamnat la închisoare pe viaţă

Creatorul site-ului Silk Road - pe care tranzacţiile erau efectuate în bitcoin şi care era considerat cel mai mare spaţiu online de vânzare de droguri din lume - a fost condamnat vineri, la New York, la închisoare pe viaţă.

943 afișări
Imaginea articolului Fondatorul site-ului de vânzare de droguri Silk Road Ross Ulbricht, condamnat la închisoare pe viaţă

Fondatorul site-ului de vânzare de droguri Silk Road Ross Ulbricht, condamnat la închisoare pe viaţă (Imagine: Shutterstock)

Cu doar câteva clicuri, era posibil să se achiziţioneze heroină, cocaină, LSD sau documente false. Tranzacţiile se efectuau în moneda virtuală bitcoin, ceea ce le permitea zecilor de mii de cumpărători din întreaga lume să rămână anonimi, relatează postul France Info.

Silk Road, care a fost închis în 2013 de către FBI, propunea de asemenea kituri pentru hackeri, documente false sau serviciile unor asasini plătiţi, potrivit acuzării.

Două pedepse cu închisoarea pe viaţă, plus pedepse la cinci, 15 şi 20 de ani de închisoare au fost pronunţate vineri împotriva tânărului Ross Ulbricht, în vârstă de 31 de ani, găsit vinovat în februarie pentru spălare de bani, trafic de stupefiante, întreprindere criminală şi piraterie informatică.

Judecătoarea federală din Manhattan a subliniat asupra caracterului "teribil de distrugător" al site-ului, semnalând în trecere educaţia privilegiată a lui Ulbricht, care face şi mai de neînţeles acţiunile sale în comparaţie cu ale unui traficant "obişnuit".

În timpul şedinţei, părinţii unui tânăr în vârstă de 25 de ani din Boston şi ai unui australian în vârstă de 16 ani au povestit cum fiii lor au murit după ce au consumat droguri cumpărate pe Silk Road.

Acuzaţia îl suspectează pe fondatorul Silk Road că a comandat şase asasinate în rândul anturajului său, cu scopul de a proteja secretul tranzacţiilor ilegale. Însă nu s-a stabilit nimic cu privire la aceste crime.

Potrivit acuzării, site-ul, creat în 2011, i-a permis fondatorului său să strângă o avere estimată la 18 milioane de dolari. Peste un milion de tranzacţii cu droguri ar fi fost înregistrate în decurs de trei ani.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici