Forţele Navale din SUA au testat un sistem laser în Orientul Mijlociu

Forţele Navale din SUA au anunţat, miercuri, că au testat cu succes o armă cu raze laser, în Orientul Mijlociu, un sistem de armament care va putea fi utilizat pentru contracararea atacurilor cu ambarcaţiuni-capcană lansate în Marea Roşie de insurgenţii huthi din Yemen.

1618 afișări
Imaginea articolului Forţele Navale din SUA au testat un sistem laser în Orientul Mijlociu

Sursa foto: profimedia

Testul a fost efectuat de nava militară USS Portland, în Golful Aden. Sistemul de armament cu laser a distrus o ţintă plutitoare, astfel că testul este un succes, anunţă Flota a V-a a Forţelor Navale din SUA, potrivit agenţiei Associated Press. Anterior, aceeaşi navă militară a distrus, cu acest sistem laser, o dronă, în cadrul unui test efectuat în mai 2020.

Noul sistem de armament ar putea fi eficient pentru distrugerea ambarcaţiunilor încărcate cu explozibil utilizate de insurgenţii huthi din Yemen pentru comiterea de atacuri.

Rebelii huthi din Yemen, susţinuţi de Iran, sunt implicaţi într-un conflict militar cu forţele guvernamentale din Yemen, care beneficiază de susţinerea unei coaliţii internaţionale conduse de Arabia Saudită.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici