Forţele Navale din SUA susţin că niciun submarin american nu a avut incidente cu Iranul

Forţele Navale americane au negat, joi, că vreun submarin militar american a fost implicat în vreun incident cu Iranul, respingând informaţiile transmise de autorităţile de la Teheran.

912 afișări
Imaginea articolului Forţele Navale din SUA susţin că niciun submarin american nu a avut incidente cu Iranul

US Navy

"Nu a tranzitat niciun submarin american Strâmtoarea Ormuz, nici azi, nici în ultima perioadă. Acest anunţ reprezintă dezinformare iraniană şi nu contribuie la securitatea şi stabilitatea pe plan regional", a declarat Timothy Hawkins, un purtător de cuvânt al Forţelor Navale americane.

Însă Forţele Navale americane anunţaseră săptămâna trecută că submarinul militar cu propulsie nucleară Florida, dotat cu sisteme de rachete, se află în Orientul Mijlociu, pentru a oferi susţinere Flotei a V-a a SUA, staţionată în Bahrain.

Forţele navale iraniene au raportat, joi, un incident cu un submarin militar american produs la intrarea în Golful Persic. Autorităţile militare iraniene susţin că au forţat ieşirea la suprafaţă a unui submarin american în Strâmtoarea Ormuz, la intrarea în Golful Persic. "Un submarin american se apropia, sub suprafaţa apei, dar submarinul iranian Fateh l-a detectat şi a efectuat manevre pentru a-l forţa să iasă la suprafaţă, în timp ce traversa Strâmtoarea Ormuz. Submarinul american intrase în apele teritoriale iraniene, dar şi-a corectat direcţia după ce a fost avertizat", a afirmat Shahram Irani, un comandant din cadrul Forţelor Navale iraniene, citat de agenţia Reuters.

Incidentul de joi intervine pe fondul tensiunilor dintre Washington şi Teheran. Iranul este vizat de sancţiuni internaţionale din cauza programului nuclear şi a furnizării de armament Rusiei.

Forţele Navale americane au anunţat că, miercuri, au efectuat manevre cu o ambarcaţiune telecomandată, în Strâmtoarea Ormuz. Ambarcaţiunea de mare viteză L3 Harris Arabian Fox MAST-13, cu lungimea de 13 metri, dotată cu senzori şi sisteme optice, a atras atenţia Gardienilor Revoluţiei iraniene, dar nu au avut loc incidente. Ambarcaţiunea telecomandată a fost însoţită în Strâmtoarea Ormuz de două nave ale Pazei de Coastă din SUA, USCGC Charles Moulthrope şi USCGC John Scheuerman.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici