Fost deputat francez, soluţie pentru criza migranţilor: să fie distribuiţi în ţările europene

Fostul deputat LFI, Jean-Luc Mélenchon, spune că „ceea ce se întâmplă în Mediterana este abominabil” şi crede că acordurile europene în materie de imigraţie trebuie revizuite, astfel încât migranţii să fie distribuiţi în ţările europene, scrie Le Figaro.

2481 afișări
Imaginea articolului Fost deputat francez, soluţie pentru criza migranţilor: să fie distribuiţi în ţările europene

Sursa foto: AP / Mediafax Foto

„Ceea ce se întâmplă în Mediterana este abominabil”, a declarat Jean-Luc Mélenchon duminică, după scufundarea unei ambarcaţiuni cu migranţi, susţinând că acordurile de la Dublin trebuie revizuite şi că migranţii trebuie distribuiţi „prin autoritate” între diferitele ţări europene.

„Ceea ce se întâmplă în Mediterana este abominabil, comportamentul autorităţilor greceşti este atroce”, a declarat liderul France Insoumise la BFMTV, după ce o ambarcaţiune cu sute de migranţi s-a scufundat în largul coastelor Greciei, provocând moartea a cel puţin 78 de persoane.

Pentru Jean-Luc Mélenchon, acordurile de la Dublin, care lasă gestionarea solicitanţilor de azil în sarcina ţărilor de primă sosire în UE, trebuie revizuite.

„Cu acordurile de la Dublin, unde ajungi, rămâi, este inacceptabil”, a spus el.

Pentru Jean-Luc Mélenchon, „ceea ce a decis Uniunea Europeană” într-un acord recent între statele membre, care trebuie încă negociat cu Parlamentul, „este o ruşine”.

În opinia sa, migranţii ar trebui să fie „repartizaţi prin autoritate” între ţările europene.

El a fost întrebat ce se va întâmpla dacă unele ţări nu vor dori acest lucru.

„Întrebarea nu este dacă vor sau nu, ci dacă este necesar sau nu. Altfel, ce rost mai are să fie Uniunea Europeană?”, a răspuns fostul deputat.

Acordul la care au ajuns joi miniştrii de interne ai UE prevede că fiecare stat membru va fi obligat să preia un anumit număr de solicitanţi de azil care sosesc într-o ţară din UE supusă presiunii migratorii (în funcţie de populaţia şi de PIB-ul pe cap de locuitor) sau, în caz contrar, să contribuie financiar cu 20.000 de euro pentru fiecare solicitant de azil care nu este relocat.

Pentru Jean-Luc Mélenchon, „aceasta nu este o sancţiune. Dacă daţi 20.000 de euro, aţi scăpat. Asta înseamnă că vor plăti cei care au bani pentru faptul că nu vor imigranţi”, a deplâns el. De asemenea, el a calificat drept o „abominaţie” faptul că „s-a decis deportarea oamenilor în ţări terţe sigure”. „Vom înfiinţa tabere în ţările de pe cealaltă parte a Mediteranei”, a denunţat el, „şi se începe cu cei care nu pot spune nu, cum ar fi Tunisia, care este presată de FMI” (Fondul Monetar Internaţional) din cauza situaţiei sale economice, a mai spus el.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici