Fosta Primă Doamnă Valérie Trierweiler lansează o carte despre viaţa sa la Palatul Elysée

Fosta Primă Doamnă Valérie Trierweiler va lansa joi o carte, intitulată "Merci pour ce moment", în care-şi prezintă viaţa la Palatul Élysée, în perioada mai 2012-ianuarie 2014, alături de preşedintele francez François Hollande, relatează AFP.

207 afișări
Imaginea articolului Fosta Primă Doamnă Valérie Trierweiler lansează o carte despre viaţa sa la Palatul Elysée

Valérie Trierweiler (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Tot ceea ce scriu este adevărat. La Palatul Elysée mă simţeam uneori ca la un reportaj. Şi am suferit prea mult din cauza minciunii, ca să mint la rândul meu", anunţă încă de la început Valérie Trierweiler pe coperta lucrării, reproduse în săptămânalul Paris-Match, a cărei colaboratoare este.

Revista, care promite fragmente în exclusivitate din carte, apare la Paris şi în regiunea pariziană încă de miercuri, iar de joi în restul Franţei.

"Redactată în cel mai mare secret", această carte de 320 de pagini "este în acelaşi timp un strigăt de dragoste şi o coborâre lentă în infern, o plonjare în intimitatea unui cuplu. Două personaje şi nimic altceva: Valérie et François", scrie săptămânalul.

Valérie Trierweiler, care nu era iubită de către francezi, oferă în carte, potrivit revistei, versiunea sa despre ceea ce s-a întâmplat "de la strălucire şi până la cruzimea rupturii. Ea spune lucrurilor pe nume".

Este pentru prima dată când o primă doamnă "povesteşte cu adevărat nouă ani ai unei relaţii subminate de gelozie şi putere (...). O poveste de dragoste... şi de disperare", adaugă săptămânalul, în care fosta Prima Doamnă se dezvăluie ca o "îndrăgostită pasională, posesivă, nebună după acest bărbat pe care îl admiră, care o face să râdă şi o destabilizează delicios".

Valérie Trierweiler, care s-a despărţit de François Hollande în ianuarie, nu a putut să fie contactată de către AFP marţi. Editura cu care colaborează, Les Arènes, nu a dorit să comenteze.

În ianuarie, în urma unor dezvăluiri ale revistei people Closer despre legătura şefului statului cu actriţa Julie Gayet, Valérie Trierweiler a anunţat că nu exclude să scrie o carte, precizând că mai degrabă este "dezamăgită decât furioasă".

La sosirea sa la Palatul Élysée, în mai 2012, Valérie Trierweiler şi-a revendicat imediat libertatea tonului, apreciind de exemplu ca nornal să-şi păstreze postul de jurnalistă la Paris-Match. O lună mai târziu, în plină campanie pentru alegerile legislative, ea a provocat o polemică, printr-un mesaj postat pe Twitter în care-şi exprima susţinerea faţă de rivalul lui Ségolène Royal, mama celor patru copii ai lui François Hollande.

Valérie Trierweiler nu este prima fostă Primă Doamnă care scrie despre viaţa pe care a dus-o la Palatul Élysée. În 2013, cartea fostei soţii a lui Nicolas Sarkozy, Cécilia Attias, "Une envie de vérité", s-a vândut în zeci de mii de exemplare. Divorţată de Nicolas Sarkozy imediat după alegerea acestuia ca preşedinte, Cécilia povesteşte în carte anumite episoade din perioada scurtă în care a fost Primă Doamnă şi ruptura de fostul şef de stat.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici