Fostul eurodeputat austriac Ernst Strasser, acuzat de corupţie, condamnat la patru ani de detenţie

Fostul ministru şi eurodeputat austriac Ernst Strasser, judecat pentru acte de corupţie, a fost condamnat la patru ani de închisoare.

281 afișări
Imaginea articolului Fostul eurodeputat austriac Ernst Strasser, acuzat de corupţie, condamnat la patru ani de detenţie

Ernst Strasser (Imagine: Catalina Filip/ Arhiva Mediafax Foto)

Strasser a fost nevoit să demizioneze din postul de deputat european în martie 2011, după ce a fost înregistrat cu camera ascunsă, alături de alţi doi eurodeputaţi, între care Adrian Severin, de jurnalişti de la cotidianul britanic Sunday Times, care s-au prezentat drept membri ai unor grupuri de lobby.

Filmaţi cu camera ascunsa, cei trei eurodeputaţi au acceptat să prezinte amendamente dedicate unui grup de lobby în schimbul unor sume de până la 100.000 de euro pe an.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici