Fostul ministru al Justiţiei din Franţa, bănuită că ar fi răspândit zvonuri despre cuplul Sarkozy

Reprezentanţii Palatului Élysée neagă zvonurile privind legăturile extraconjugale ale cuplului prezidenţial, apărute de la începutul anului, ultimele iscate acuzând-o pe fosta ocupantă a şefiei Ministerului Justiţiei, Rachida Dati, că ea ar fi la originea acestora, potrivit www.lefigaro.fr.

144 afișări
Imaginea articolului Fostul ministru al Justiţiei din Franţa, bănuită că ar fi răspândit zvonuri despre cuplul Sarkozy

Fostul ministru al Justiţiei din Franţa, bănuită că ar fi răspândit zvonuri despre cuplul Sarkozy (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Deputatul în Parlamentul European, Rachida Dati, se pare că ar fi în dizgraţie la Elysee, unde este suspectată că a răspândit zvonurile despre infidelitatea cuplului prezidenţial. Sprijinită de majoritate, aceasta nu exclude posibilitatea atacării în justiţie a celor care au răspândit aceste informaţii, pentru calomnie, spune sursa citată.

"Rolul atribuit Rachidei Dati în răspândirea zvonurilor despre viaţa privată a cuplului prezidenţial a fost de neconceput şi ar putea fi calomnie", a spus avocatul fostului ministru al Justiţiei.

Avocatul lui Nicolas Sarkozy a avansat la rândul său, ipoteza "unei conspiraţii" sau dorinţa de a-i "destabiliza" pe preşedinte şi pe soţia sa, autorii acestor zvonuri putând fi folosiţi de oricine.

Pe lângă Rachida Dati, fostul premier francez Dominique de Villepin este considerat de către unele surse apropiate şefului statului printre cei care ar fi putut contribui la amplificarea zvonurilor.

În noaptea de 9 martie, un bilet semnat cu un pseudonim publicat pe un blog, a transmis zvonuri legate de infidelitatea preşedintelui şi a soţiei sale. De la acest bilet ziarele internaţionale, mai ales cele din Marea Britanie, au preluat această informaţie.

Mass-media din Franţa, care disting viaţa publică de viaţa privată a politicienilor, nu au acordat importanţă subiectului. Apoi, călătoria lui Carla şi Nicolas Sarkozy în Statele Unite în ultimele zile din martie, a redus la tăcere toate zvonurile de criză conjugală.

Fostul ministru francez al Justiţiei şi actual eurodeputat, Rachida Dati, mult timp apropiată de Nicolas Sarkozy, şi-a văzut retrasă maşina de serviciu şi escorta, deoarece, potrivit presei, l-a agasat pe preşedinte, prin apariţii televizate prea dese în timpul alegerilor regionale, relatata AFP, în 31 martie.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici