Fostul ministru de Interne din Gambia va fi judecat în Elveţia pentru crimă

Ousman Sonko, un fost ministru de Interne din Gambia, urmează să fie judecat în Elveţia. El este acuzat de crime împotriva umanităţii. Avocatul său a respins toate acuzaţiile, potrivit BBC.

356 afișări
Imaginea articolului Fostul ministru de Interne din Gambia va fi judecat în Elveţia pentru crimă

Sursa foto: Facebook

Ousman Sonko a fugit în Elveţia în 2016, cu puţin timp înainte ca preşedintele Gambiei Yahya Jammeh, acuzat că a condus un regim represiv, să piardă puterea.

Sonko a fost arestat după ce mai multe organizaţii au prezentat dovezi ale presupusei sale implicari în crime, violuri şi torturi. Avocatul său a respins toate acuzaţiile.

Procesul se desfăşoară în baza principiului jurisdicţiei universale, care permite ţărilor să judece persoane pe teritoriul lor, chiar dacă presupusele infracţiuni au fost comise în altă parte.

Anchetatorii elveţieni au călătorit în Gambia şi au intervievat zeci de presupuse victime şi martori. Unele dintre acestea vor depune mărturie în instanţă. Sonko este cel mai înalt oficial care a fost judecat vreodată sub jurisdicţie universală în Europa.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici