Fostul terorist Cesare Battisti, reţinut în Brazilia în timp ce încerca să părăsească statul

Poliţia rutieră braziliană l-a reţinut pe Cesare Battisti, fost militant al extremei stângi italiene condamnat pentru crimă în ţara sa de origine, în timp ce încerca să treacă frontiera în Bolivia într-un taxi, informează Reuters.

464 afișări
Imaginea articolului Fostul terorist Cesare Battisti, reţinut în Brazilia în timp ce încerca să părăsească statul

Fugitivul italian Cesare Battisti, reţinut în Brazilia în timp ce încerca să părăsească statul

Se pare că Battisti încerca să părăsească Brazilia după ce Italia ar fi solicitat Guvernului brazilian revocarea statului acestuia de azilant şi să-l extrădeze penntru a-şi ispăşi sentinţa de închisoare.

Acesta a fost reţinut pentru posesie de valută nedeclarată, conform poliţiei federale.

Fostul activist de extremă stânga Cesare Battisti a fost condamnat în Italia pentru patru crime comise la sfârşitul anilor '70, când făcea parte dintr-un grup de guerilă numit Armata proletarilor pentru comunism. El a fost evadat din închisoare în 1981 şi a trăit în Franţa înainte de a obţine un permis de rezidenţă permanentă în Brazilia, după ce Curtea Supremă a acestei ţări a respins extrădarea sa către Italia.

 

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici