FOTO Fără restricţii COVID pentru „crème de la crème”. Restaurantul de lux din Paris care găzduia petreceri secrete pentru elita franceză

  • Mai mulţi membri ai elitei franceze au fost filmaţi cu camera ascunsă, la o petrecere ilegală într-un restaurant de lux din Paris.
  • Restaurantul a fost identificat drept Palais Vivienne, deţinut de omul de afaceri Pierre-Jean Chalençon. Acesta ar fi „glumit” că la adunări au participat inclusiv miniştri.
  • Oamenii sunt revoltaţi şi cer publicarea numelor celor care au participat la petrecerile secrete, care sfidează restricţiile COVID-19.
798 afișări
Imaginea articolului FOTO Fără restricţii COVID pentru „crème de la crème”. Restaurantul de lux din Paris care găzduia petreceri secrete pentru elita franceză

FOTO: Palais Vivienne. Sursa: Profimedia

În Franţa, regulile stabilite de autorităţi pentru prevenirea răspândirii virusului SARS-CoV-2 nu par a fi o prioritate pentru toţi. Canalul TV M6 a publicat vineri o serie de imagini făcute cu camera ascunsă, care surprind membri ai elitei pariziene servind masa într-un restaurant de lux, în ciuda măsurilor anti-COVID-19. 
 
În videoclip, o jurnalistă sub acoperire intră într-un club privat, cu obloanele închise, unde este întâmpinată de un chelner care poartă mănuşi albe. Ea este întrebată în numele cui a fost invitată şi i se spune: „Odată ce ai trecut pragul, nu mai există COVID”.
 
Din aceeaşi înregistrare aflăm că meniul începe de la 160 de euro de persoană. Iar pentru suma de 490 de euro, oaspeţii pot savura şampanie în timp ce se delectează cu foie gras cu trufe şi crustacee în sos de ghimbir.
 
Participanţii, fără măşti, nu respectă distanţarea şi sunt filmaţi în timp ce se sărută pe obraz, în chip de salut. „Săptămâna aceasta am luat masa la două sau trei restaurante, aşa-numitele restaurante clandestine, cu mai mulţi miniştri”, afirmă o persoană.
 
Decorul luxos a facilitat identificarea restaurantului drept Palais Vivienne, deţinut de omul de afaceri Pierre-Jean Chalençon. Potrivit unei declaraţii publicate de avocatul acestuia, vocea distorsionată din videoclip îi aparţine, într-adevăr, clientului său. Acesta susţine, însă, că Chalençon glumea când a spus că la mese au participat şi miniştri.
 
Reportajul a produs un val de indignare în rândul oamenilor, iar procurorul capitalei franceze a deschis o anchetă, relatează CNN.
 
„Vom verifica dacă adunările au fost organizate cu încălcarea regulilor sanitare şi vom stabili cine au fost potenţialii organizatori şi participanţi", a declarat pentru CNN un purtător de cuvânt al procurorului. 
 
Purtătorul de cuvânt al guvernului, Gabriel Attal, a declarat duminică pentru canalul de ştiri LCI că autorităţile investighează de luni de zile fenomenul petrecerilor ilegale şi că până acum au fost identificaţi 200 de suspecţi. „Se vor confrunta cu pedepse grele", a adăugat Attal.
 
Restaurantele din Franţa au fost închise de la sfârşitul anului trecut. Un nou lockdown parţial a intrat în vigoare săptămâna trecută, când preşedintele Emmanuel Macron a avertizat că Franţa riscă să „piardă controlul” asupra pandemiei.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici