Fotografia de familie la summitul G20, de la finalul evenimentului, a fost încheiată destul de rapid

Şefii de stat şi de Guvern care au participat la summitul G20 au încheiat vineri destul de rapid fotografia de familie, de la finalul evenimentul găzduit la Sankt Petersburg, marcat de o escaladare a tensiunilor dintre Rusia şi Statele Unite pe tema crizei din Siria.

790 afișări
Imaginea articolului Fotografia de familie la summitul G20, de la finalul evenimentului, a fost încheiată destul de rapid

Fotografia de familie la summitul G20, în încheierea evenimentului, a fost expediată destul de rapid (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Sub un cer albastru strălucitor şi pe fundalul solemnului Palat Konstantin, în fosta capitală imperială rusă, participanţii la summit, reprezentând principalele puteri mondiale, au sosit în mai multe grupuri la întâlnirea cu fotografii.

Preşedintele american Barack Obama a afişat o anumită destindere. El a venit împreună cu cancelarul german Angela Merkel şi a îmbrăţişat-o pe preşedinta braziliană Dilma Rousseff, cu care întreţine relaţii tensionate din cauza afacerii de spionaj PRISM.

Abia după constituirea grupului a venit şi preşedintele rus Vladimir Putin, care a trecut prin faţa lui Obama fără să spună un cuvânt, în drum spre locul său. Cei doi au fost despărţiţi, în fotografie, de preşedintele indonezian Susilo Bambang Yudhoyono.

Participanţii la summit au pozat, după aceea, timp de câteva secunde, afişând câteva zâmbete şi salutând cu mâna, după care grupul s-a despărţit, fără ca Putin şi Obama să se privească măcar.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici