Fotografia presupusului autor al atentatului de la Burgas, postată pe site-ul Interpol

Interpolul a postat pe site-ul său fotografia presupusului autor al atentatul sinucigaş din Bulgaria în care au fost ucişi cinci turişti israelieni şi şoferul bulgar al autobuzului vizat, a anunţat joi organizaţia internaţională de poliţie cu sediul la Lyon, în Franţa.

369 afișări
Imaginea articolului Fotografia presupusului autor al atentatului de la Burgas, postată pe site-ul Interpol

Fotografia presupusului autor al atentatului de la Burgas, postată pe site-ul Interpol (Imagine: Interpol)

Fotografia cu faţa reconstituită a bărbatului, de asemenea mort în acest atentat, pe care poliţia bulgară a publicat-o miercuri, este "difuzată începând de ieri (miercuri)" pe site-ul Interpol, a precizat organismul internaţional.

Fotografia apare pe site-ul Interpolului împreună cu mai multe ipostaze ale presupusului suspect, purtând ochelari de soare şi o şapcă, îmbrăcat ca un turist, surprins în interiorul aeroportului Burgas (estul Bulgariei).

Ministerul bulgar de interne anunţase miercuri că înfăţişarea presupusului kamikaze a "fost reconstituită cu ajutorul tehnologiilor şi pe baza datelor disponibile".

Fragmente din capul şi picioarele acestuia au fost găsite de anchetatori, după explozia bombei, la 18 iulie, în faţa autobuzului care urma să îi transporte pe turiştii israelieni de la aeroportul din Burgas la o staţiune balneară. La cererea poliţiei bulgare, Interpolul a publicat după atentat "Black notice", permiţând căutarea de informaţii pe trupurile neidentificate.

Asistenţa Interpolului în difuzarea fotografiei reconstruite era în mod logic etapa următoare în această anchetă, a precizat ministrul bulgar de Interne, Ţvetan Ţvetanov, potrivit comunicatului interpolului.

Atentatul este atribuit de Israel Iranului, ceea ce Teheranul neagă cu vehemenţă, şi mişcării libaneze Hezbllah, drept executant.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici