Francois Hollande, în favoarea căsătoriilor homosexuale şi eutanasiei

Francois Hollande este favorabil căsătoriilor între persoane de acelaşi sex, în timp ce Nicolas Sarkozy se opune acestei idei. În numele egalităţii, candidatul socialist a promis că le va acorda cuplurilor homosexuale dreptul de a se căsători şi de a adopta copii.

105 afișări
Imaginea articolului Francois Hollande, în favoarea căsătoriilor homosexuale şi eutanasiei

Francois Hollande, în favoarea căsătoriilor homosexuale şi eutanasiei (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Aceste măsuri, care deja sunt în vigoare în unele state europene, fac parte din cele 60 de promisiuni de campanie şi vor fi adoptate până cel târziu în primăvara anului 2013, a spus Hollande.

În ceea ce priveşte eutanasia, Hollande pledează pentru " asistenţă medicală specială" acordată persoanelor aflate în stadii terminale. Candidatul socialist a promis şi restabilirea unui minister pentru drepturile femeilor.

Nicolas Sarkozy, care nu intenţionează să reformeze societatea, justifică opoziţia faţă de căsătoriile persoanelor de acelaşi sex prin dorinţa de "a nu pângări imaginea instituţiei căsătoriei".

"Pentru Francois Hollande, liberalismul creat de spiritul iluminist pledează pentru respectarea vieţii intime a cetăţenilor. Pentru Nicolas Sarkozy, conservatorismul îl îndeamnă să păstreze conceptul de familie aşa cum este", explică sociologul François de Singly, profesor la Universitatea Paris-Descartes. În plus, Nicolas Sarkozy se adresează din ce în ce mai mult electoratului catolic, făcând referire la valorile creştine. De aici şi refuzul său de a legaliza eutanasia, în nunele caracterului sacru al vieţii.

Cei doi candidaţi au şi un punct comun: se opun legalizării consumului de canabis.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici