NEWS ALERT  Franţa a decis suplimentarea prezenţei militare în România

Administraţia Emmanuel Macron a decis suplimentarea prezenţei militare în România, în cadrul acţiunilor de consolidare a flancului estic al Alianţei Nord-Atlantice în contextul intensificării atacurilor Rusiei asupra Ucranei, anunţă ministrul francez al Forţelor Armate, Sébastien Lecornu.

3853 afișări
Imaginea articolului Franţa a decis suplimentarea prezenţei militare în România

Prezent la o audiere în Comisia pentru Afaceri Externe şi Apărare a Senatului Franţei, Sébastien Lecornu a declarat marţi că preşedintele Emmanuel Macron a decis suplimentarea trupelor franceze din România.

"(...) Vreau să aduc la cunoştinţa Senatului o decizie pe care preşedintele Republicii, la propunerea şefului Statului Major, a luat-o ieri seară şi pe care eu vreau să o prezint la nivel naţional pentru a informa cetăţenii asupra situaţiei de pe flancul estic al NATO, în contextul violenţei cu care se derulează conflictul din Ucraina în acest război purtat de Federaţia Rusă. Preşedintele a decis consolidarea posturii defensive pe flancul estic al Europei prin detaşarea unei companii de vehicule blindate de infanterie în România, precum şi a unei unităţi de tancuri Leclerc", a afirmat Sébastien Lecornu în Senatul de la Paris, conform unei înregistrări video postate pe Twitter, preluată de cotidianul Le Monde.

"Prin urmare, vom continua misiunea de apărare şi disuasiune, de protejare a flancului estic al Europei şi suntem alături de această ţară, de România, care este un stat prieten, un stat membru al Alianţei Nord-Atlantice şi căruia îi datorăm această solidaritate", a subliniat Sébastien Lecornu.

De asemenea, ministrul francez al Forţelor Armate a anunţat suplimentarea prezenţei militare franceze şi în Lituania.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici