Franţa cere Rusiei să pună capăt "fără întârziere" suspendării participării sale la Tratatul CFE

Rusia trebuie să pună capăt "fără întârziere" suspendării Tratatului privind forţele convenţionale în Europa (CFE), a declarat joi şeful diplomaţiei franceze, Bernard Kouchner, a cărui ţară deţine preşedinţia Uniunii Europene.

9 afișări
Imaginea articolului Franţa cere Rusiei să pună capăt "fără întârziere" suspendării participării sale la Tratatul CFE

Franţa cere Rusiei să pună capăt "fără întârziere" suspendării participării sale la Tratatul CFE (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"CFE rămâne baza securităţii în Europa", a subliniat Kouchner, cerând Rusiei "să aplice fără întârziere tratatul".

În urmă cu un an, Moscova şi-a suspendat participarea la acest tratat care limitează armele clasice mobilizate din Oceanul Atlantic şi până la Munţii Ural.

Occidentul consideră CFE deosebit de important, în special în urma războiului din Georgia, din august. Kouchner a făcut aceste declaraţii cu ocazia Consiliului ministerial al OSCE (Organizaţia pentru Securitate şi Cooperare în Europa), care se desfăşoară joi şi vineri la Helsinki.

Citeşte şi:

Rusia a încetat să mai aplice Tratatul CFE

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici