Franţa interzice cerşetoria pe bulevardul parizian Champs-Elysees

Cerşetoria şi "formele asimilate" acesteia, cum ar fi falsele petiţii în vederea strângerii de bani, au fost interzise, începând de marţi, pe Champs-Elysees, a anunţat prefectul de poliţie din Paris, Michel Gaudin, citat de Le Figaro, în ediţia electronică.

523 afișări
Imaginea articolului Franţa interzice cerşetoria pe bulevardul parizian Champs-Elysees

Franţa interzice cerşetoria pe bulevardul parizian Champs-Elysees (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Măsura, pe care Gaudin o califică drept "excepţională dar proporţionată", este valabilă şase luni, până la 6 februarie, şi vizează în special grupurile de români, adeseori minori folosiţi de reţele mafiote.

Încălcarea acestei interdicţii este amendată cu 38 de euro şi justifică un control de identitate şi, prin urmare, măsuri de expulzare în cazul unui sejur ilegal pe teritoriul francez.

Această măsură este un demes "experimental într-un loc simbolic", dar măsuri similare pot fi luate ulterior şi în alte cartiere, cum ar fi de exemplu Sacre-Coeur.

Luni, ministrul francez de Interne Claude Guéant a argumentat caracterul naţional al planului său împotriva acestei forme de delincvenţă. El a promis, între altele, o supraveghere a punctelor de intrare a românilor pe teritoriul francez. La rândul său, Partidul Socialist a criticat imediat această "politică de ţap ispăşitor".

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici