Franţa: Nicolas Sarkozy şi fiul său, victime ale unor ameninţări cu moartea

O anchetă privind ameninţări cu moartea la adresa lui Nicolas Sarkozy şi a fiului său Jean a fost deschisă miercuri, potrivit AFP.

261 afișări
Imaginea articolului Franţa: Nicolas Sarkozy şi fiul său, victime ale unor ameninţări cu moartea

Franţa: Nicolas Sarkozy şi fiul său, victime ale unor ameninţări cu moartea

„Am fost informaţi de o plângere depusă în această dimineaţă la secţia XVI de poliţie din Paris", a precizat Parchetul. Declaraţia Parchetului confirmă o informaţie a site-ului Actu17, potrivit căruia plângerea a fost depusă de către şeful securităţii fostului preşedinte.

Potrivit Actu17, duminica trecută, sora lui Nicolas Sarkozy a fost sunată de către un necunoscut, care i-a spus că „vrea moartea lui Nicolas şi Jean Sarkozy cât mai curând posibil".

Parchetul nu a confirmat conţinutul ameninţării.

Nicolas Sarkozy, în vârstă de 68 de ani, îşi promovează în prezent cea mai recentă carte, „Le temps des combats".

Fostul şef de stat trebuie să fie judecat în noiembrie în apel în dosarul Bygmalion, apoi în primă instanţă la începutul anului 2025, în dosarul de suspiciune a finanţării de către Libia a campaniei sale prezidenţiale din 2007. În dosarul principal, justiţia franceză îi bănuieşte pe fostul preşedinte şi pe mai mulţi dintre apropiaţii săi că au încheiat un pact ilegal cu regimul dictatorului libian Muammar Al-Gaddafi, pentru a obţine un sprijin financiar în timpul campaniei sale prezidenţiale câştigătoare din 2007.

Nicolas Sarkozy a contestat cu fermitate faptele.

De asemenea, el ar putea fi pus în curând sub acuzare într-un nou dosar, fiind suspectat că a aprobat manevrele frauduloase întreprinse de mai mulţi protagonişti pentru a-l exonera în aşa-numita afacere a finanţării libiene.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici