Franţa se aşteaptă ca UE să beneficieze de o scutire totală privind noile taxe impuse de SUA

Franţa se aşteaptă ca Uniunea Europeană să beneficieze de o scutire totală privind noile taxe impuse de Statele Unite pentru importurile de oţel şi aluminiu, a declarat luni ministrul francez de Finanţe, Bruno Le Maire, relatează site-ul agenţiei Reuters.

449 afișări
Imaginea articolului Franţa se aşteaptă ca UE să beneficieze de o scutire totală privind noile taxe impuse de SUA

Franţa se aşteaptă ca UE să beneficieze de o scutire totală privind noile taxe impuse de SUA

Le Maire s-a întâlnit la Buenos Aires cu secretarul american al Trezoreriei, Steve Mnuchin, în cadrul unui summit G20.

"I-am transmis în mod clar lui Steve Mnuchin că aşteptăm o scutire totală de la noile taxe americane pentru Uniunea Europeană ca întreg. Cred că ar trebui să fie realizabil acest obiectiv. Este dificil, dar nu imposibil de obţinut", a spus ministrul francez de Finanţe.

În schimb, Steve Mnuchin nu s-a referit deloc la această situaţie, subliniind "importanţa cooperării dintre SUA şi Franţa pentru a contracara finanţarea terorismului şi pentru a gestiona situaţia din Coreea de Nord şi activităţile financiare ilicite ale Iranului", potrivit unui comunicat al guvernului american.

În cazul în care această excepţie nu va fi implementată, Comisia Europeană intenţionează să impună taxe de 25% pentru o gamă largă de produse din SUA. Exporturile americane către UE au totalizat aproximativ 2,8 miliarde de euro în 2017.

Bruno Le Maire a mai precizat că o taxă UE separată pentru companiile cu venituri din mediul digital - precum Google, Apple şi Facebook - ar putea intra în vigoare cel târziu anul viitor. Potrivit unei propuneri care urmează să fie prezentată în această săptămână, companiile cu venituri semnificative vor trebui să plătească o taxă de 3% din cifra de afaceri.

Comisarul european pentru Afaceri Economice şi Financiare, francezul Pierre Moscovici, a precizat că noua taxă nu este o măsură care vizează companiile din SUA, ci un prim pas spre armonizarea normelor internaţionale în raport cu economia.

Secretarul american pentru Comerţ, Wilbur Ross, şi comisarul european pentru Comerţ, Cecilia Malmstrom, se întâlnesc în această săptămână pentru a discuta despre o eventuală scutire a Uniunii Europene de la taxarea suplimentară de 10% pentru importurile de aluminiu şi de 25% pentru oţel.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici