Franţa şi Arabia Saudită sunt pe cale să încheie un contract pentru livrare de arme către Liban

Un contract franco-saudit de livrare de arme către Liban în valoare de trei miliarde de dolari este pe cale de a fi "finalizat", a anunţat luni Preşedinţia franceză după o întrevedere între preşedintele François Hollande şi prinţul moştenitor al Arabiei Saudite, Salman bin Abdulaziz.

169 afișări
Imaginea articolului Franţa şi Arabia Saudită sunt pe cale să încheie un contract pentru livrare de arme către Liban

Salman bin Abdulaziz şi Francois Hollande (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Contractul este întocmit, mai lipsesc doar câteva elemente tehnice pentru a fi semnat", au anunţat membri din anturajul şefului statului francez.

Libanul, o "ţară vulnerabilă", are "nevoie de securitate în contextul în care găzduieşte mii de refugiaţi", a declarat François Hollande.

Salman bin Abdulaziz, în vârstă de 78 de ani, a sosit luni la Paris pentru o vizită de trei zile. El s-a întâlnit, în cursul primei zile a vizitei, cu preşedintele Hollande.

Vineri, preşedintele francez l-a primit deja pe prinţul saudit Al-Waleed bin Talal, nepotul regelui Abdullah, venit să evoce dezvoltarea unor investiţii între Franţa şi Arabia Saudită.

Slab echipată, armata libaneză reclamă ajutor din partea comunităţii internaţionale pentru a preveni extinderea războiului din Siria.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici