Franţa trimite trei anchetatori la Moscova în legătură cu accidentul în care a murit CEO-ul Total

Biroul de Anchete şi Analize pentru securitatea aviaţiei civile (BEA) din Franţa a anunţat marţi că va trimite trei anchetatori la Moscova, în cadrul eforturilor de clarificare a condiţiilor morţii preşedintelui-director general al grupului petrolier Total Christophe de Margerie.

694 afișări
Imaginea articolului Franţa trimite trei anchetatori la Moscova în legătură cu accidentul în care a murit CEO-ul Total

Christophe de Margerie (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Avionul la bordul căruia se afla de Margerie - înmatriculat F - GLSA - era un Falcon 50 exploatat de compania Unijet. Avionul s-a prăbuşit la decolare, după ce s-a lovit de un vehicul de deszăpezire, a anunţat BEA într-un comunicat.

În afară de Christophe de Margerie, în accidentul de pe Aeroportul Vnukovo, lângă Moscova, au mai murit doi membri ai echipajului tehnic şi un membru al personalului de cabină.

BEA afirmă că şoferul vehiculului de deszăpezire a murit şi el. Potrivit altor surse, acesta ar fi supravieţuit.

Ancheta cu privire la cauzele accidentului va fi efectuată de către instituţia rusă similară BEA - MAK.

"Conform dispoziţiilor internaţionale", BEA va participa la anchetă în calitate de reprezentant al statului în care este înmatriculat avionul, care l-a produs (Dassault Aviation) şi care l-a exploatat.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici